VERBALNO NASILJE: Zrenjaninac uhapšen zbog pretnji Saši Jankoviću, Vuku Jeremiću,Tatjani Vojtehovski...
Foto: Profimedia

visokotehnološki kriminal

VERBALNO NASILJE: Zrenjaninac uhapšen zbog pretnji Saši Jankoviću, Vuku Jeremiću,Tatjani Vojtehovski...

Politika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su M. M. iz Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

U saopštenju MUP se navodi da postoje osnovi sumnje da je M.M. putem društvene mreže Tviter pretio predsedniku Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću, predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću, novinaru Nezavisnog društva novinara Vojvodine Igoru Besermenjiju i novinarki Tatjani Vojtehovski.

Po nalogu Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala M. M. je određeno zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP.

Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

foto: Reuters

Janković: Uhapšen čovek koji je poverovao u laži o meni

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izjavio je da mu nije poznato da je u današnjoj akciji policije uhapšena osoba iz Zrenjanina zbog pretnji upućenih putem Tvitera, ali je naglasio da je u pitanju čovek koji je poverovao u laži koje najviše funkcioneri šire o njemu.

"To je verovatno samo jedna u nizu pretnji koje smo moji saradnici i ja dobijali, ali ja nisam podnosio nikavu prijavu jer ti ljudi koji prete su zapravo naivni gradjani koji su poverovali u laži koje aktuelna vlast širi o meni", rekao je večeras Janković za agenciju Beta.

foto: Dado Đilas

On je kazao i da se ne oseća ugroženo od čoveka koji mu je pretio putem društvene mreže, jer njegovu i bezbednost opozcije ugrožavaju najviši državni funkcioneri tvrdnjama da je izdajnik, lopov, ubica.

"Ne razmišljam o odgovornosti tog čoveka, po mene su za ugrožavanje bezbednosti opozocije odgovorni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik države i Srpske napredne stranke Aleskandar Vučić", rekao je Janković.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić takodje je rekao da mu nije poznato ko je uhapšen u današnjoj akciji i zbog koje pretnje.

"Ne znam ko je pretnju prijavio nadležnim organima. Ono što znam, i što je izuzetno zabrinjavajuće, jeste da živimo u partijskoj državi gde predsednik u medijskom nastupu na stranačkom skupu najavljuje masovna hapšenja," rekao je kratko Jeremić za agenciju Beta.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track