PREDSEDNIK NASTAVLJA POSETU ABU DABIJU: Vučić obišao arapski Luvr, oduševio ga Van Gog
Foto: Predsedništvo Srbije

U društvu velikog broja svetskih zvaničnika

PREDSEDNIK NASTAVLJA POSETU ABU DABIJU: Vučić obišao arapski Luvr, oduševio ga Van Gog

Politika -

Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.

Kako je prenela je novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, pored predsednika Srbije, ovaj muzej posetili su danas i juče i bahreinski prestolonaslednik Salman bin Hamad Al Kalifa, španski kralj Huan Karlos I, princ Endrju i princeza Beatris, vojvoda i vojvotkinja od Jorka i bivša predsednica Irske Meri Mekaliz.

foto: Predsedništvo Srbije

Tokom obilaska muzeja Luvr Abu Dabi, svetski zvaničnici su videli, između ostalog, najznačajnija dela koja se nalaze u ovom muzeju poput vaze uvežne iz Mesopotamije iz 5500 godine pre nove ere, Krilatog zmaja iz Kine, portret žene La bel feronier Leonarda Davinčija iz francuskog muzeja Luvr i druga.

foto: Predsedništvo Srbije

Luvr Abu Dabi je muzejski grad koji kombinuje tradicionalnu arapsku inspiraciju sa savremenim dizajnom i inženjerskim rešenjima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je razgovarao u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapredjenju odnosa dveju zemalja i mogućnosti daljeg investiranja kompanija iz UAE u Srbiji.

foto: Kabinet Predsednika Republike

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede. Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije.

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapredjenju obrazovnog sistema.

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kancelarija predsednika Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track