PALMA TRAŽI OD FUNKCIONERA DA SE ODREKNU DNEVNICA I PLATA: Novac da ide građanima koji teško žive
Foto: Zorana Jevtić

godina štednje

PALMA TRAŽI OD FUNKCIONERA DA SE ODREKNU DNEVNICA I PLATA: Novac da ide građanima koji teško žive

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je da 2018. godina bude godina štednje za političare, kao i da se funkcioneri u lokalnim samoupravama odreknu dnevnica i plata.

Govoreći na 4. izbornoj skupštini Gradskog odbora JS u Oficirskom domu u Nišu, Marković je rekao da tako prikupljen novac treba da bude usmeren građanima koji teško žive.

Predložio je da automobili lokalnih samouprava voze bolesne i najbolje studente, a ne rukovodioce. Takođe je dodao i da vlast nije luksuz, odnosno da političari ne treba samo da sede u foteljama, već je neophodno da rade za narod koji ih je izabrao.

Marković je podsetio da je grad Jagodina prodao fotelje svojih funkcionera koji sada sede na hoklicama, a da je novac dodeljen socijalno ugroženim porodicama sa više dece.

Predsednik JS govorio je i o borbi protiv bele kuge koja je za partiju na čijem je čelu primaran zadatak.

"Mi se zalažemo da borba protiv bele kuge bude svakodnevna, da se položaj zaposlenih i nazaposlenih porodilja i trudnica u potpunosti izjednači, da se stimulišu porodice sa troje i više dece, da se pomažu deca kada pođu u školu. Za Jedinstvenu Srbiju je porodica svetinja", rekao je Marković.

Marković je ocenio da Vlada Srbije radi dobro, pohvalio rad predsednika Aleksandra Vučića i istakao značaj ministra spoljnih poslova Ivice Dačića napominjući da kad god on ode u inostranstvo neka od članica Ujedinjenih nacija povuče priznanje Kosova.

Marković kaže i da se on pita Rusko-srpski humanitarni centar dobio bi odmah diplomatski status.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KARATE PALMA DRUGI DEO: Marković trenirao sa unučićima usred snimanja novogodišnjeg programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track