PREDLOG BUDŽETA ZA 2018. STIGAO U SKUPŠTINU: Poslanici sledeće nedelje o stanju u javnim finansijama
Foto: Marina Lopičić

Na odboru i prezentacija Fiskalnog saveta

PREDLOG BUDŽETA ZA 2018. STIGAO U SKUPŠTINU: Poslanici sledeće nedelje o stanju u javnim finansijama

Politika -

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić očekuje da će poslanici Skupštine Srbije započeti raspravu o Predlogu budžeta za 2018. godinu sledeće sedmice.

foto: Fonet

Ona je potvrdila da je Predlog budžeta za 2018. godinu stigao u parlament, međutim, kako kaže, još uvek nisu stigli prateći zakoni.

"Očekujemo da će oni danas na vladi biti usvojeni i da će sednica (plenarna) biti zakazana za utorak. Dan pre toga zasedaće odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Može da se desi da to bude sreda, pa da onda (odbor) zaseda u utorak", objasnila je Tomić.

Prema njenim rečima, na odboru će se naći i prezentacija ocene Fiskalnog saveta Srbije na Predlog budžeta za 2018. godinu.

Odbor za finansije usvojio finansijski plan REM

Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava danas je dao saglasnost na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za 2017. u iznosu od 265 mliona dinara.

Na sednici je ukazano i da REM za zakup prostorija u kojima je smešten na godišnjem nivou troši 12 miliona dinara, a da prosečna plata zaposlenih u REM iznosi oko 95.000 dinara.

foto: Promo

Predstavnici REM-a su objasnili da to telo nema zakonskih mogućnosti da kupi sopstveni poslovni prostor, a što je bio i jedan od predloga koji se čuo na sednici. Naveli su i da su nekoliko puta od republičke Direkcije za imovinu pismenim putem tražili odgovarajući poslovni prostor, ali da to nije realizovano.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track