ŠUTANOVAC: DS je jedini pravi protivnik Vučića koji može da ga pobedi
Foto: Dragana Udovičić

glavni odbor stranke

ŠUTANOVAC: DS je jedini pravi protivnik Vučića koji može da ga pobedi

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac na Glavnom odboru stranke, koji se danas održava u Šapcu, rekao je da je DS jedini pravi protivnik koji može da pobedi Aleksandra Vučića, kao i da ta stranka ne želi rat sa opozicijom, ali ni da stoji iza nekoga.

"Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka Demokratska stranka", rekao je Šutanovac ocenjujući da je zato jasno zašto je Vučić pet godina napada, saopšteno je iz DS.

"On sve vreme zna ko mu je jedini pravi protivnik koji ima znanje, politiku, iskustvo i organizaciju i ko jedini može da ga pobedi", ocenio je Šutanovac.

Govoreći o opoziciji, Šutanovac je rekao da DS ne želi da učestvuje u opozicionom ratu, već je otvoren za saradnju sa svima koji, kako je rekao, žele da oslobode zemlju od "uzurpatorske vlasti".

"Mi želimo da stojimo zajedno, a ne iza nekoga. DS je uvek bila pouzdan partner svima koji su delili isti vrednosni sistem bez obzira koliko veliki i jaki bili. Međutim, greše svi oni koji Demokratsku stranku gledaju isključivo kao infrastrukturu. Činjenica da jedini imamo infrastrukturu ni na koji način ne sme da omalovaži 27 godina jasne politike, jasnog programa, velikog iskustva i sijaset sjajnih ljudi", kazao je Šutanovac.

Šutanovac je povodom predstojećih lokalnih izbora rekao da "dok drugi pričaju o kolonama, mesijama, spasiocima, DS radi i nudi rešenja građanima".

Prema njegovim rečima, u Srbiji ima manjka realne politike koja nudi rešenja a viška populizma i prazne priče.

On je naveo da su zato poslanici DS predložili 50 rešenja za probleme u kojima se građani nalaze, navodeći one koji se odnose na žrtve nasilja, bolesne, učenike, radnike, pripadnike vojske i policije.

Šutanovac se založio za izmenu zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru kako bi se omogućilo transparentno zapošljavanje mladih ljudi na osnovu konkursa, umesto, kako je rekao, partijskog.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković hteo u koncentracionu vladu sa SNS?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja