OMEROVIĆ: Razočaran sam što nadležni nisu reagovali na pretnje Mariniki Tepić
Foto: Filip Plavčić

reakcija

OMEROVIĆ: Razočaran sam što nadležni nisu reagovali na pretnje Mariniki Tepić

Politika -

Predsednik parlamentarnog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović osudio je danas petnje poslanici Nove stranke Mariniki Tepić i naglasio da je razočaran što tužilaštvo i policija do sada nisu reagovali, jer pretnje upućene njoj, kako je istakao, predstavljaju i napad na Narodnu skupštinu Srbije.

"Ovakve pretnje su neprihvatljive sa stanovišta i najminimalnijih standarda demokratskog društva! Osim nedopustivog ugrožavanja lične sigurnosti koleginice Tepić, ovakve pretnje izvesno predstavljaju i napad na Narodnu skupštinu i ugled i autoritet tog tela", ocenio je Omerović.

U pisanom saopštenju, on je naveo da učestale pretnje desničarskih organizacija i otvoreni pozivi na ubistvo koje Marinika Tepić dobija preko internet portala, treba da prestanu, ali i da zabrinu sve.

Dodao je da tužilastvo i policija imaju obavezu da reaguju na ovaj i sve druge napade, ali da je razočaran što je njihova reakcija izostala.

"Marinika Tepić je narodna poslanica opozicione partije, žena i predstavnica jedne od nacionalnih manjina koje žive u Srbiji. Nedopustivo je i veoma opasno pustiti da se predstavnici fašističkih ideologija, oni koji šire mržnju prema svemu drugačijem, javno obračunavaju s poslanicom samo zato što im se ne svidja pitanje koje je postavila", rekao je Omerović.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić dobija pretnje pošto je u skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem", vodjom jedne od ekstremnih desničarskih grupa.

Jedna od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da :"N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi". Marinika Tepić juče je saopštila da je podnela prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track