PREDSEDNIK O SPALJENIM KUĆAMA U BUGOJNU: Još niko ni dinar nije ponudio, a sve su kuće Vučića uništene
Foto: Damir Dervišagić

O navodnom dugu Srbije

PREDSEDNIK O SPALJENIM KUĆAMA U BUGOJNU: Još niko ni dinar nije ponudio, a sve su kuće Vučića uništene

Politika -

BiH će u Srbiji uvek imati partnera koji je spreman da pomogne, ali priče o navodnom dugu Srbije od 3,4 milijarde prema BiH za poplavljeno zemljište su „prazne priče“ za novine i za to ne postoji pravni osnov, rekao je Vučić:

- Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene... Nikad to pitanje nisam potegao.

Podsetimo, zajedničko obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića, dobilo je neočekivanu završnicu koju je usred Beograda priredio bošnjački član Bakir Izetbegović.

Posle konferencije koja je tekla u vrlo prijateljskom tonu, sa naglaskom da saradnju treba nastaviti, te da se predlozi za razgraničenje čine pravičnim, na kraju same konferencije reč je uzeo Izetbegović iznenadivši sve prisutne svojom izjavom.

foto: Zorana Jevtić

On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće menjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

"Međunarodnu politiku BiH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva", rekao je Izetbegović.

(Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track