Najnovije vesti

U TRCI ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Đilas neće moći da računa na podršku Vuka Jeremića?
Foto: Dragana Udovičić

izbori

U TRCI ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Đilas neće moći da računa na podršku Vuka Jeremića?

Politika

BEOGRAD - U trci za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas neće moći da računa na demokrate, koje će imati svog kandidata, a pod velikim znakom pitanja je i podrška Vuka Jeremića i njegove Narodne stranke.

 

Kako prenose beogradski mediji, ključna prepreka da se zapečati dogovor između Đilasa i Jeremića je raspodela odborničkih mandata na listi. Prema nezvaničnim informacijama, Đilas insistira na tome da on rasporedi jednu trećinu kandidata a da se iz preostale dve trećine "namire" svi oni koji budu stali iza njegove kandidature. A on tu, osim Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i Narodne stranke, računa i na Dveri, Levicu Srbije i niz manjih stranaka i pokreta. Međutim, i Jeremić traži da dobije "neokrenjenu" trećinu mandata.

 

Da nema blanko podrške Đilasu, u petak je praktično poručio Jeremić, koji je rekao da će stranački organi odlučiti da li će kandidat za gradonačelnika Beograda biti iz Narodne stranke ili će podržati nekog drugog. On nije propustio i da opet podseti na to da ga je Đilas izbacio iz DS, ali je dodao i da sada ličnim sujetama nema mesta.

 

Lider demokrata Dragan Šutanovac poručio je u petak, posle sastanka sa Đilasom, da će ova stranka imati svog kandidat i da ne postoji verovatnoća da će podržati bilo koga drugog. On je rekao i da je jedino celishodno za opoziciju da se formira socijaldemokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

 

Đilasa neće podržati ni LDP, a njegov predsednik Čedomir Jovanović izjavio je da će on samostalno izaći na izbore.

 

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HULIGAN IZ HRVATSKE PROPEVAO! Evo ko ga je angažovao za derbi i koliki novac je dobio!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...