Najnovije vesti

JEREMIĆ UOČI PRESTONIČKIH IZBORA: Vlast SNS se odlučuje u Beogradu, opozicija da lične sujete ostavi po strani
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Uskoro izjašnjavanje o podršci Đilasu

JEREMIĆ UOČI PRESTONIČKIH IZBORA: Vlast SNS se odlučuje u Beogradu, opozicija da lične sujete ostavi po strani

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da jezgro opozicije čine ta partija i Pokret slobodnih građana, koji se zalažu za što širi opozicioni front i da će sudbina naprednjačke vlasti Aleksandra Vučića biti odlučena u Beogradu.

 

foto: Printscreen/Twitter

 

"Svi iz prave opozicije su dobrodošli, Demokratska stranka, Dosta je bilo i Dveri. Opozicioni front je počeo da se širi i pokazali smo da možemo da se dogovorimo. Bilo bi racionalno da se opozicija što pre dogovori o zajedničkom nastupu", rekao je Jeremić za TV Naša.

 

VUK JEREMIĆ: Rešenje za Kosovo ne bi ubrzalo put Srbije ka EU

 

Jeremić je naveo da "nazadni sistem" može biti promenjen samo "udarcem aždaje u glavu" i istakao da su za to beogradski izbori dobra prilika koju bi trebalo iskoristiti.

 

Povodom kandidature Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, Jeremić je rekao da će Narodna stranka uskoro doneti odluku o tome da li će podržati Đilasa, uz podsećanje na svoja ranija neslaganja sa bivšim predsednikom Demokratske stranke.

 

foto: Nebojša Mandić

 

"Moramo, međutim, ostaviti lične sujete po strani. Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je na sastanku sa Đilasom citirao narodnu uzrečicu da se, kada su deca bolesna zovu i stričevi sa kojima ne razgovarate", naveo je Jeremić.

 

JEREMIĆ O IZBORIMA U BEOGRADU: Odluka o kandidatu na stranačkim organima

 

Predsednik Narodne stranke je kao novi primer bahatosti vlasti naveo plastičnu novogodišnju jelku u centru Beograda, koja je trebalo da bude plaćena 83.000 evra, rekavši da kroz ruke vlastodržaca prolazi toliki novac da im ni 83.000 evra za jelku ne izgleda mnogo.

 

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

 

"Za novogodišnju šaradu izdvojiće 100.000 evra za koncert, više od 200.000 evra za vatromet i milion i po evra za osvetljenje. To se događa u gradu u kojem više nema besplatnih udžbenika, deca se leče SMS porukama, bolnice se raspadaju i nema dovoljno vrtića, a vlast pravi pevajuću fontanu za dva i po miliona evra, planira jarbol od dva miliona", rekao je Jeremić.

 

JELKA OD 83.000 EVRA IPAK OSTAJE NA TRGU: Gradonačelnik naredio raskidanje ugovora, a firma odlučila da je POKLONI!

 

On je ukazao da Narodna banka Srbije (NBS) krši zakon koristeći devizne rezerve za servisiranje javnog duga tako što obaveze po dospelim obveznicama plaća iz deviznih rezervi.

 

"Pitam da li je činjenica da su u novembru devizne rezerve smanjene za 655,9 miliona evra po osnovu dospeća hartija od vrednosti Republike Srbije, kao što je saopštila NBS, isplaćene za razduživanje, odnosno plaćanje hartija od vrednosti. To nije računovodstvena smicalica, nego ozbiljno kršenje zakona. Ko će za to da odgovara, guverner, premijer ili Aleksandar Vučić koji je i guverner i premijer i sve ostalo", rekao je Jeremić.

 

foto: Zorana Jevtić

 

Predsednik Narodne stranke je istakao da je borba protiv korupcije i kriminala lažna i dodao da Vučić koristi partijske skupove za najave hapšenja, dok se novcem građana iz budžeta plaćaju ogromne odštete onima koji su uhapšeni bez osnova.

 

JEREMIĆ O BOJKOTU LOKALNIH IZBORA U 5 OPŠTINA: Narodna stranka neće davati legitimitet banditizmu i bezakonju

 

"Viši sud u Beogradu je u prethodne dve godine, od 4. januara 2016. godine bio u blokadi 714 dana zbog 26 miliona dinara koje bi trebalo da isplati ljudima koje su uhapsili na pravdi Boga da bi doktor Nebojša Stefanović mogao da se slika i pokazuje da se bavi borbom protiv korupcije", rekao je Jeremić.

 

foto: Profimedia

 

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je dvodnevna poseta Vučiću Moskvi primer nepripremljene posete, jer nema gotovo nikakvih rezultata.

 

JEREMIĆ: Na Zapadnom Balkanu ugrožne osnovne vrednosti demokratije

 

"Koliko je poseta sadržajna, najbolje govori sam Vučić koji na Crvenom trgu staje i daje izjavu domaćim medijima i kaže da su zbog njega čistili sneg na ulicama Moskve i da je to neverovatna čast, toliko da mu je bilo neprijatno. Kada izjavi nešto tako, ne može da vas ne zabrine njegovo stanje svesti", rekao je Jeremić.

 

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...