MRKA HOĆE SPOMENIK SLOBI: SPS u ponedeljak predaje predlog za spomenik Slobodanu Miloševiću u Beogradu
Foto: Nebojša Mandić

sps da sam izađe na beogradske izbore

MRKA HOĆE SPOMENIK SLOBI: SPS u ponedeljak predaje predlog za spomenik Slobodanu Miloševiću u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić smatra da SPS treba sam da izađe na beogradske izbore, a da posle izbora treba praviti koalicije.

"Uvek sam za to da svaka stranka ide samostalno na izbore. Tako motivišete članstvo, a motivacija je najvažnija za partije. Posle izbora, uvek sam za koalicije i za uključivanje ljudi koji su stručni i sposobni", rekao je Mrkonjić u intervjuu za današnji "Blic".

foto: Zorana Jevtić

Mrkonjić je ubeđen da će SPS osvojiti bar 20 odsto glasova i ističe da je Aleksandar Antić, kandidat SPS za gradonačelnika, najbolji kandidat i pravi izbor.

O koaliciji sa SNS, Mrkonjić kaže da ta saradnja "očigledno ide dobro".

"Ne vidim problem da posle izbora idemo u koaliciju sa ostalima, i sa SNS", kazao je Mrkonjić.

Na to da socijaliste kritikuju da gube identitet, Mrkonjić odgovara da SPS i socijalistička ideja, bez obzira na to sa kim sarađivali, neće upasti u krizu identiteta ako se drži svojih principa i načela.

"Nije kriza identiteta ako se sarađuje sa najboljima iz bilo koje stranke", poručio je Mrkonjić.

Na konstataciju da su u vrh SPS ponovo vraćeni Nikola Šainović i Vladimir Zagrađanin i pitanje da li SPS to rehabilituje devedesete, Mrkonjić odgovara da "njih dvojica nigde nisu ni odlazili".

foto: Nebojša Mandić

Mrkonjić je uveren da Dragan Djilas, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika, neće biti smetnja.

"Daću punu podršku da pobedimo njega i ostale i pokazaćemo da imamo kvaliteta za pobedu u sportskoj utakmici", naveo je Mrkonjić.

Na pitanje kako mu se čini Aleksandar Vučić na mestu predsednika, Mrkonjić je odgovorio da je on čovek koji ima ogromnu energiju i da "zato uvek savetuje da na funkcije, i u Vladi i u drugim organima stavlja samo stručne ljude".

"Blic" navodi da je Mrkonjić najavio i da će SPS u ponedeljak predati nadležnoj komisiji predlog za spomenik Slobodanu Miloševiću.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RUSI NAM VRATILI MESO ZARAŽENO OPASNOM BAKTERIJOM?! Jedemo li namirnice koje nisu uništene?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track