Najnovije vesti

(KURIR TV) PALMA PONOVO U AKCIJI "3.000 ZA GOSPOĐU" Ludilo u Jagodini, 2.000 porodica došlo po pomoć!
Foto: Promo

Dragan Marković ponosan na rezultate

(KURIR TV) PALMA PONOVO U AKCIJI "3.000 ZA GOSPOĐU" Ludilo u Jagodini, 2.000 porodica došlo po pomoć!

Politika

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković organizovao je danas redovan prijem za građane sa teritorije grada Jagodine koji su lošijeg materijalnog stanja, a to se pre svega odnosi na  porodice sa više dece i na starija i bolesna lica.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece i nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica sa većim brojem dece, što znači da naša borba protiv bele kuge ima efekat i da se sve više dece rađa u Jagodini.

foto: Promo

Za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove“ rekao je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dodavši da nije bilo građana koji su tražili da se reši neki infrastrukturni problem jer, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima su asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre 5 godina.

(VIDEO) 3.000 ZA GOSPODINA, DVE ZA GOSPOĐU I POSAO ZA SINA: Pogledajte kako Palma ekspresno rešava sve probleme Jagodinaca

"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a u narednom periodu radićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.

foto: Promo

"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju račune za svoje mobilne telefone, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova. U Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni pauk vozila. Poljoprivredni proizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće. Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", poručio je Marković.

foto: Promo

Na današnjem prijemu oni koji su tražili pomoć dobijali su od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa porodice.

(Kurir.rs/Foto: Promo) 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PALMA VEŠTIJI NEGO IKAD: Pogledajte urnebesni sparing sa ženom

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...