GRAD DOBIO NOVO RUKOVODSTVO: Jasmina Palurović gradonačelnica Kruševca
Foto: Printscreen YT

PRVA ŽENA NA TOJ POZICIJI

GRAD DOBIO NOVO RUKOVODSTVO: Jasmina Palurović gradonačelnica Kruševca

Politika -

KRUŠEVAC - Odbornici Skupštine Kruševca izabrali su danas Jasminu Palurović iz Srpske napredne tranke (SNS) za gradonačelnicu i ona je prva žena u istoriji Kruševca koja je došla na tu poziciju.

Prethodni gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović, iznenada je preminuo 21. oktobra. Jasmina Palurović je rođena 1972. godine u Kruševcu a u Čačku je završila Tehnički fakultet.

Radila je u kruševačkom Trajalu na rukovodećim mestima, a potom je bila zamenica direktora "JAT apartmana" Kopaonik. Od aprila 2014. do juna 2016. bila je zamenica gradonačelnika Kruševca, a od tada do danas predsednica Skupštine Grada.

"Ne želim da držim govore, gradonačelnik pre mene, Dragi Nestorović, nije puno pričao, ali je puno radio i želim da nastavim tako - da malo pričamo, a da puno radimo. Dužnost gradonačelnika Kruševca obavljaću u skladu sa zakonom i Ustavom, časno, pošteno i samo u interesu građana Kruševca", rekla je u prvom obraćanju gradonačelnica.

Na njen predlog za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Lazarević koja je i do sada obavljala tu funkciju.

Nova gradonačelnica je predložila Gradsko veće, čiji sastav je ostao gotovo nepromenjen, odnosno među većinicima više nije jedino Velibor Lazarević koga je zamenio kruševački pesnik Momir Dragićević.

Za novog predsednika Skupštine Grada izabran je Živojin Miloradović, dosadašnji predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu.

Odbornici Skupštine Grada na današnjoj sednici razmatraju više od 70 tačaka dnevnog reda, medju kojima su i budžet za narednu godinu i predlog programa razvoja grada za naredne tri godine.

U Skupštini Kruševca čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke ima 65 od ukupno 70 odbornika, a u opoziciji je četvoro odbornika Demokratske stranke, dok jedan odbornik nastupa samostalno.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track