OPASNO SE POSVAĐALI VERKO STEVANOVIĆ I TOMIN SIN: Evo ko je kome rekao da je mali Đokica i matora drtina
Foto: Fonet

skandal

OPASNO SE POSVAĐALI VERKO STEVANOVIĆ I TOMIN SIN: Evo ko je kome rekao da je mali Đokica i matora drtina

Politika -

Sadašnji i bišvi gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Veroljub Stevanović danas su u Gradskoj skupštini ušli u polemiku i razmenii oštre reči tokom rasprave o odluci kojom grad pokreće postupak likvidacije Gradske stambene agencije.

Nikolić je, obraćajući se u Skupštini odbornicima, optužio svog prethodnika za "rasturanje grada i malverzacije u vezi sa parcelama u naselju Stara radnička kolonija" i ocenio da je njegov koncept "potpuno pukao".

"U 2007. godini ste raspisali licitaciju za prodaju parcele na kojoj se danas nalaze stanovi za mlade naučnike. Najbolji ponuđač je bilo preduzeće 'Jubroker group' iz Beograda i oni su dali 940.000 evra početne licitacione cene i položili na račun depozita" rekao je Nikolić Stevanoviću, koji je sada odbornik opozicione stranke Zajedno za Šumadiju.

Dodao je da je "Stevanović istog dana taj novac skinuo svojim potpisom sa depozitnog računa i prebacio ga u budžet grada i te pare potrošio". On je naveo da ugovor sa "Jubroker group" nikada nije potpisan, iako je osnov za prenos tih sredstava trebalo da bude kupoprodajni ugovor.

"Onda ste, pošto ugovor nije potpisan, a parcela koja je na taj način ušla u kupoprodajni postupak se još uvek vodila na grad Kragujevac jedan kroz jedan, tu istu parcelu dali državi da se na njoj izgrade stanovi za mlade naučnike", kazao je Nikolić i dodao da se sada, posle skoro deceniju, javlja "Jubroker" koji traži novac ili parcelu.

Nikolić je dodao da je krivičnu prijavu protiv Stevanovića podneo jer se od "940.000 evra napravilo milion i po" i dodao da to nije jedini slučaj, već je tako "opljačkan grad".

Stevanović je kazao da "gradonačelnik priča gluposti" i dodao da je Grad Kragujevac podelio parcelu na dva dela, jedan za izgradnju stanova za mlade naučnike, a polovinu ostavio za prodaju i sada je ta vrednost trostruko veća nego tada.

"Ne može broker koji se nije u proceduri ponašao kako treba, posle 10 godina da dobije proces s gradom", kazao je Stevanović.

On je komentarišući krivične prijave koje je Nikolić podneo protiv njega, rekao su to stvari za sud, a ne za politiku.

"Ponosan sam na to što sam gradu za deset godina, izgradivši sve ovo, čak uštedeo 150.000 evra", rekao je Stevanović i dodao da "za tri godine aktuelna vlast nije mogla ništa da pronađe protiv njega, iako su sve živo pokušavali".

Stevanović je na kritike da je njegova politika koštala grad milijardu i po dinara, rekao da je to dug od 400 miliona dinara koji je sadašnji gradonačelnik vratio izvođačima radova tek posle tri godine sa 12,5 posto mesečne kamate.

"E, to mali Đokića tako radi", kazao je Stevanović za govornicom, nakon čega mu je predsednik Skupštine izrekao opomenu. Stevanović je, vraćajući se sa govornice, rekao da mu je "ovaj lepi gospodin" gradonačelnik dobacio da je on "drtina matora" i upitao Nikolića "kako ga nije sramota".

"Ta drtina matora će da ti objasni kako si ti bogatiji 500 puta, mladi naučniče", rekao je Stevanović.

Nikolić mu je odgovorio da mora prvo "malom Đokici" da objasni kako je "rasturio ovaj grad" na šta su aplaudirali odbornici većine u lokalnom parlamentu. Oštre reči razmenjene su tokom rasprave o odluci kojom grad pokreće postupak likvidacije Gradske stambene agencije koja je u poslednjijh deset godina izgradila oko 700 stanova u Kragujevcu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto ilustracija Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja