VUČIĆ O PROTESTNOJ NOTI HRVATSKE: Izmišljen međunacionalni karakter sukoba mladića u Sonti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

nije ništa novo da se nešto uvek govori protiv Srba

VUČIĆ O PROTESTNOJ NOTI HRVATSKE: Izmišljen međunacionalni karakter sukoba mladića u Sonti

Politika -

LEBANE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom protestne note Hrvatske, da je međunacionalni karakter nedavnog sukoba mladića u Sonti izmišljen i da nije ništa novo da se nešto uvek govori protiv Srba.

Vucić je novinarima u Lebanu rekao da je prema podacima koje ima izmišljen međunacionalni karakter sukoba i tuče u Sonti.

"A šta da radite - kada god nemaju šta da rade uvek kažu nešto protiv Srba i tu se ništa nije promenilo" rekao je Vučić.

Incident u Sonti, gde je u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, došlo do tuče u kojoj je učestvovalo više lica, nije nacionalno motivisan, saopštila je Policijska uprava Sombor i istakla da su izazivači tuče uhapšeni.

Pripadnici MUP u Somboru identifikovali su trojicu mladića koji su u Sonti, u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, nakon vrebalnog konflikta, izazavali tuču u kojoj je učestvovalo više lica.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv jednog 19-godišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo lake telesne povrede, navodi se u saopštenju. Protiv druge dvojice mladića biće podnete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava u Somboru ističe da ovaj incident nije nacionalno motivisan, niti je operativnim radom utvrđena bilo koja indicija koja bi ukazivala na nacionalne motive, ističe se u saopštenju.

"Vučević nije trebalo da govori o presudi, ali je rekao istinu"

Vučić je izjavio je danas da je potpredsednik SNS Miloš Vučević rekao istinu o stanju u pravosuđu, ali da nije trebao da komentariše presudu bivšem ministru privrede Predragu Bubalu. "Nije trebalo da kaže, ali je rekao istinu, jer većina sudija su časni ljudi, ali on je rekao ono što misli 99 odsto gradjana Srbije", rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabrike u Lebanu. On je kazao da zakon Vučevića obavezuje da o određenim temama treba da ćuti i upitao zašto se nisu komentarisale izjave drugih političara kada su cenili rad sudija i tužioca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EVO KO JE ČUVAO VIŠE OD 20 TONA OPASNOG OTPADA U OBRENOVCU?! Pogledajte i kako je otpad otkriven!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track