Najnovije vesti

OTKRIVENA ZLOUPOTREBA SLUŽBENIH AUTOMOBILA: Ministarstvo rada nabavlja kola preko gerontoloških centara, pa ih koristi bez nadoknade
Foto: AP/Ilustracija

pokrenut postupak

OTKRIVENA ZLOUPOTREBA SLUŽBENIH AUTOMOBILA: Ministarstvo rada nabavlja kola preko gerontoloških centara, pa ih koristi bez nadoknade

Politika

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak o nabavci automobila preko ustanova socijalne zaštite i gerontoloških ustanova, koje kasnije, bez nadoknade, koristi Ministarstvo rada.

 

Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu indicija da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obnavlja svoj vozni park na taj način što ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima prebacuje sredstva za nabavku automobila, koji potom, po izvršenoj kupovini ustupaju Ministarstvu na korišćenje bez nadoknade, formirala predmet po kojem je postupanje u toku, navodi se u odgovoru Agencije.

 

To pitanje pokrenuto je pošto je utvrđeno da je ministar rada Zoran Đorđević na miting SNS u Negotinu išao automobilom koji, prema saznanjima lista Danas, pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, a ne Ministarstvu.

 

Đorđević je tada, vraćajući se sa mitinga, doživeo saobraćajnu nezgodu.

Folksvagen namenjen za prevoz dece kupljen je u decembru pretprošle godine, ali nikada nije stigao u Zavod, jer je mesec dana posle toga ustupljen Ministarstvu na korišćenje.

 

(Kurir.rs/Fonet/N1)

Foto ilustracija AP

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...