ŠTA ĆE ODLUČITI VUČIĆ NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA: Naprednjaci traže izbore, ali Vučić ne menja stav
Foto: Marina Lopičić

Vaganje

ŠTA ĆE ODLUČITI VUČIĆ NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA: Naprednjaci traže izbore, ali Vučić ne menja stav

Politika -

Iako je većina u vladajućoj partiji za spajanje glasanja, predsednik ne odustaje od svoje odluke da nam to nije potrebno

Osim što će se na sednici Predsedništva SNS, koja će biti održana sutra, odlučivati o timu za gradske izbore, na dnevnom redu mogla bi se naći i sve aktuelnija tema - raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, o kojoj unutar vladajuće stranke postoje oprečna mišljenja.

Iako su glavni zagovornici ove ideje članovi Predsedništva i potpredsednici Vlade Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović, predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić protivi se glasanju za novi saziv parlamenta.

Vučić je rekao da razume razloge zbog kojih Stefanović insistira da se s beogradskim raspišu i vanredni parlamentarni izbori, ali je naveo i zbog čega je protiv takve odluke.

- Pa zato što sam ja predsednik Srbije i zato što moram da razmišljam o interesima Srbije, a ne stranke - izjavio je Vučić i dodao da ne isključuje potpuno mogućnost izbora jer „ne možete da idete sami protiv celog Predsedništva“.

Visoka funkcionerka SNS i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da će o toj temi razmišljati kada za to bude vreme.

- O tome ću se izjašnjavati na sastanku Predsedništva, ako to bude tema - poručila je Joksimovićeva, dok njen stranački kolega Vladimir Đukanović kaže da na sednici neće imati nikakav stav.

- Ako se o tome bude raspravljalo, baš me briga šta će da odluče. Više me ništa ne interesuje. Poštovaću stranačku odluku kakva god bila - rekao je Đukanović.

Bojan Klačar iz Cesida kaže da je sada manja mogućnost za izbore u odnosu na pre nekoliko meseci, jer je sužen broj i kvalitet argumenata.

- Razlozi za njihovo održavanje mogli bi da budu samo stranački jer, ako ih bude, SNS može da kompletira vlast do 2022. i može da napravi strukturu u parlamentu koja će mu više odgovarati. Odluku o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora doneće Vučić - kazao je Klačar.

Branko Radun

ODLUKA NA PREDSEDNIKU

Politički analitičar Branko Radun smatra da Vučić uvažava mišljenje ljudi u vrhu stranke, ali da odluke ipak donosi samo on.

- Vučić nije samo predsednik SNS već i predsednik države. On shvata koji su interesi njegove stranke, ali, takođe, kao predsednik Srbije on donosi odluke gledajući i neke druge aspekte - kaže Radun.

Kurir / S.Đurić

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ORILA SE BANJA LUKA! Narod i vojska Republike Srpske spektakularno proslavili Dan RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track