DAČIĆ, VUK, DANA... Tramp poslao 5 pozivnica za molitveni doručak, evo i kome
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

8. februara biće na događaju čiji je domaćin američki predsednik

DAČIĆ, VUK, DANA... Tramp poslao 5 pozivnica za molitveni doručak, evo i kome

Politika -

Ko će od srpskih političara ići na ovogodišnji molitveni doručak kod američkog predsednika

BEOGRAD - Na listi zvanica iz Srbije za tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu i ove godine je ista petorka - šef diplomatije Ivica Dačić, ministar za inovacije Nenad Popović, potpredsedik parlamenta Vladimir Marinković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović i Danica i Vuk Drašković.

Oni su potvrdili da su pozive dobili i većina kaže da će 8. februara biti na događaju čiji je domaćin američki predsednik Donald Tramp, pišu Novosti.

- I ove godine sam dobio poziv, ali ću videti da li ću ići - rekao nam je Dačić.

foto: AP

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara više od šest i po decenija po kojoj se svake godine, u zajedničkoj molitvi okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, Senata, američki političari i vojni lideri, kao i ugledni gosti sa raznih strana sveta.

Molitveni doručak traje nekoliko dana i sastoji se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem će govoriti predsednik Tramp i specijalni gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Vladimir Marinković za list kaže da je ove godine dobio poziv za VIP salon u hotelu "Vašington Hilton", u kojem se održava Molitveni doručak, pa očekuje da će imati priliku da se, nakratko, sretne i sa Trampom:

- Tokom boravka u Vašingtonu imaću i niz sastanaka sa američkim senatorima i kongresmenima. U utorak, 6. februara, učestvovaću na okruglom stolu koji organizuje senator Džon Mekejn, a na temu saradnje zemalja Zapadnog Balkana i SAD u borbi protiv terorizma.

(Kurir.rs/Večernje novosti.D.M./Foto: Zorana Jevtić/Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ORILA SE BANJA LUKA! Narod i vojska Republike Srpske spektakularno proslavili Dan RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track