NAKON 13 MESECI NASTAVLJAJU SE PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE: Glavne teme Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe
Foto: Nebojša Mandić

razgovori

NAKON 13 MESECI NASTAVLJAJU SE PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE: Glavne teme Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe

Politika -

Nakon 13 meseci pauze zbog opstrukcije Prištine, tehnički pregovori Beograda i Prištine biće nastavljeni danas, potvrđeno je u vladinoj Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Reč je o trodnevnom sastanku, a teme razgovora biće primena postignutih sporazuma, Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe.

Srpsku delegaciju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Da će pregovori biti nastavljeni u utorak, rekao je za medije na albanskom jeziku i vođa prištinske delegacije Avni Arifi. "U narednim danima ćemo imati više informacija u vezi sa ovim susretom", dodao je Arifi.

Objasnio je da će dijalog sa Beogradom voditi kosovski predsednik Hašim Tači, dok će kosovska vlada imati veću ulogu u sprovođenju postignutih sporazuma.

Nakon Edite Tahiri, Priština do sada nije imala pregovarača, niti je u novoj vladi imenovala nekog ko će je predstavljati u briselskim pregovorima, a juče je Arifi imenovan za vođu prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom na tehničkom nivou.

(Kurir.rs/Fonet/RTS)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ALARMANTNO! Pogledajte koliko dece u Srbiji godišnje oboli od raka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track