(VIDEO) ŠUTANOVAC I RAKIĆ VODINELIĆ U GROCKOJ: Imamo plan kako da vratimo subvencije poljoprivrednicima
Foto: Twitter

kampanja

(VIDEO) ŠUTANOVAC I RAKIĆ VODINELIĆ U GROCKOJ: Imamo plan kako da vratimo subvencije poljoprivrednicima

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac kandidat za gradonačelnika Beograda je zajedno sa prvom na zajedničkoj listi Vesnom Rakić Vodinelić razgovarao je danas sa poljoprivrednicima u opštini Grocka i predstavio rešenja za razvoj agrara u Beogradu.

"Mi imamo plan kako da vratimo subvencije poljoprivrednicima, da se u Srbiji usvaja petogodišnji agrarni budžet, kao što imamo plan i za formiranje fonda za razvoj agrara koji će omogućavati poljoprivrednicima beskamatne kredite koji će na taj način moći da imaju jeftiniju, bolju, kvalitetniju proizvodnju i da na kraju dana više i zarade," izjavio je Šutanovac, prenosi DS.

On naglasio je da veliki broj Beograđana živi upravo u prigradskim opštinama i bavi se poljoprivredom, a da je ova vlast učinila sve da im oteža život time što je smanjila subvencije po hektaru sa 12 hiljada na četiri hiljade dinara.

Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da su ogromni porezi na poljoprivredno zemljište dodatan teret svim Beograđanima koji obrađuju zemlju.

"Odlučni smo u nameri da neopravdano visoke poreze snizimo i poljoprivrednicima omogućimo da žive od svog rada.

Takođe, opredeljujemo se za subvencije našim poljoprivrednicima, a ne za subvencije stranim privrednicima", poručila je Rakić Vodinelić, saopštila je DS.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Printscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track