VULIN: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen
Foto: Stefan Jokić

afera stan

VULIN: Dokazano da moja supruga ima tetku u Kanadi i da je stan isplaćen

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava za sprečavanje pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplato stan pre nego što je postao funkcioner.

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev redakcije "Insajdera", oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je Vulin kupio stan.

U dokumentima se i dalje ne može videti između kojih fizičkih lica je izvršena transakcija u iznosu od 204.800 evra, za koliko je kupljen stan današnjeg ministra odbrane, ali je otkriven identitet tetke iz Kanade.

Vulin je rekao da smatra da je sada "sve razjašnjeno" i dodao da je Agencija za borbu protiv korupcije istraživala njegove bankovne račune, "ali i putovanje njegovog dvogodišnjeg sina".

"Proveri su bile podvrgnute i naše komšije koje su stan u istoj zgradi kupile u septembru 2012. Pošto je utvrđeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu", rekao je Vulin.

Agencija za borbu protiv korupcije je pre tri godine započela proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina.

Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

"Moji brojni protivnici moraće da nađu neki drugi razlog za napade na mene", poručio je Vulin.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track