POČINJE TRKA ZA GRADONAČELNIKA Gojkovićeva raspisala izbore: Glasanje za Beograd 4. marta!
Foto: Printscreen

Očekuje se žestoka kampanja

POČINJE TRKA ZA GRADONAČELNIKA Gojkovićeva raspisala izbore: Glasanje za Beograd 4. marta!

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je danas u podne beogradske izbore za 4. mart. Kako je Kurir još u oktobru prošle godine najavljivao, izbori za odbornike Skupštine grada Beograda biće održani 4. marta 2018. godine, što je predsedavajuća Parlamentom danas i potvrdila.

TRKA ZA GLAVNI GRAD: Izbori za Beograd 4. marta!

foto: Printscreen

"Izbori za odbornike biće sprovedeni po proceduri za lokalne izbore, a rokovi za izvršenje ove odluke počinju da teku danom objavljivanja odluke u Službenom glasniku. Ujedno želim da pozovem građane Beograda, Aranđelovca i Bora, gde će takođe biti održani lokalni izbori, da izađu na izbore, jer svojim glasovima odlučuju kako će izgledati budućnost njihovih gradova, njihovi životi, kao i životi njihovih porodica i prijatelja. Glasajte isključivo za - za planove, programe i ideje, a ne protiv, jer od glasa protiv se ne živi u naredne 4 godine niti će se od njega dobiti više zabavišta, škola, domova zdravlja, asfaltiranih puteva ni radnih mesta. Važno je da na ove izbore izađu svi i da biraju vredne i marljive ljude", istakla je Gojkovićeva.

foto: Naslovnica Kurira 21.10.2017.

Ona je dodala i da je dužnost učesnika izborne trke da sa poštovanjem uđu u nadmetanje za glasove.

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Rok za podnošenje lista za izbore u Beogradu 16. februar

"Kandidatima za odbornike poručujem da ozbiljno shvate kampanju i da svojim radom i odgovornošću pokažu da poštuju Beograd, Bor i Aranđelovac i njihove građane i da se isključivo takmiče i obraćaju građanima idejama, a ne mržnjom", zaključila je Gojkovićeva.

foto: Kurir

Kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju uveče najavio, mogući datumi održavanja gradskih izbora su bili 4. ili 11. mart, a konačan izbor je ipak pao na raniji termin.

foto: Dragan Kadić

Podsetimo, Rukovodstvo SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu, posle višenedeljnih nagađanja da će građani Srbije birati nov saziv Parlamenta i Vladu, potvrdilo je da će u martu biti održani samo beogradski izbori, na kojima neće nastupati sa socijalistima.

foto: Zorana Jevtić

S druge strane, i opozicija će, uprkos višemesečnom pozivanju na jedinstvo, ipak nastupati razjedinjeno, u nekoliko kolona.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track