Najnovije vesti

ODLOŽENA SEDNICA: Predsedništvo Skupštine Kosova ni danas neće odlučivati o Specijalnom sudu
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

tači i veselji na sastanku sa ambasadorima

ODLOŽENA SEDNICA: Predsedništvo Skupštine Kosova ni danas neće odlučivati o Specijalnom sudu

Politika

KOSOVSKA MITROVICA - Sednica Predsedništva kosovskog parlamenta ipak nije održana danas zbog nedostatka kvoruma, a naredna je najavljena za sutra.

 

Šef poslaničke grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti potvrdio je da je na toj sednici bilo predviđano da se razgovara o ukidanju Specijalnog suda.

 

Portal Ljajmi je preneo da je Hoti kritikovao još jedan neuspešni sastanak Predsedništva, rekavši da je neodazivanje sednicama parlamenta i skupštinskih tela katastrofa za Kosovo.

 

"Ovo je katastrofa za zemlju. Institucije su neefikasne i mi nećemo sediti mirno, već ćemo predložiti neke institucionalne akcije", najavio je Hoti.

 

Ranije danas Predsedništvo kosovskog parlamenta je odložena zbog navodno redovnog sastanka koje predsednik Hašim Tači ima sa ambasadorima.

 

Prištinski portal "vesti" objavio je da je Predsedništvo parlamenta odloženo jer se i Tači i predsednik Skupstine Kadri Veselji nalaze na sastanku sa ambasadorima akreditovanim na Kosovu.

 

Inače, vlasti u Prištini su poslednjih nedelja pod velikim pritiskom međunarodne zajednice i njihovih diplomatskih predstavnika na Kosovu da se odustane od inicijative za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda ili će u protivnom, drugačija odluka štetno uticati na status Kosova i odnose sa svojim međunarodnim partnerima.

 

Odluku o formiranju Specijalnog suda koji će se baviti ratnim zločinima predstavnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nad Srbima i drugim nealbancima, kao i lojalnim Albancima, doneta 2015, kada je na vlasti bila Tačijeva DPK.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...