Najnovije vesti

(FOTO) POTRESNI GOVOR KARATISTKINJE TANJE NA SAHRANI IVANOVIĆA: Olivere, Srbiju je ujedinilo tvoje stradanje! Ne boj se, tamo gde ti ideš tamo ima samo istine, ljubavi i Boga!

poslednji POZDRAV

(FOTO) POTRESNI GOVOR KARATISTKINJE TANJE NA SAHRANI IVANOVIĆA: Olivere, Srbiju je ujedinilo tvoje stradanje! Ne boj se, tamo gde ti ideš tamo ima samo istine, ljubavi i Boga!

Politika

Od Olivera Ivanovića oprostila se potresnim govorom i karatistkinja Tanja Petrović, rekavši da je za nju on bio uzor, brat, trener i sve što se zove hrabrost. 

1 / 22 Foto: Marina Lopičić

U svom govoru obratila se prvo porodici, rekavši im da nastave da neguju sve ono što je Oliver usadio u njih. 

foto: Marina Lopičić

Supruzi Mileni je poručila da ostane hrabra zbog Bogdana. 

"Milena, draga naša heroino, ti si srećna što si ga volela i imala pored sebe, za ovo vreme koje si živela sa njim", rekla je Tanja u svom govoru. 

foto: Marina Lopičić

Oliveru je poručila da se ne boji, da tamo gde on ide je svetlost, tamo je istina, i Bog. 

"U carstvu nebeskom nema laži, ima samo istine, Boga i ljubavi, ono za šta si se ti celoga života i borio.  Tamo nema zlikovaca, stravičnih hitaca, kazamata, ni politike. Nema laži, postoji samo ljubav i Bog". 

foto: Zorana Jevtić

"Snevao si snove o boljoj Srbiji, a Kosovo je bilo tvoj zalog državi, tvoj život". 

U potresnom govoru, koji je Tanja Petrović čitala na ispraćaju Olivera, pred porodicom i brojnim građanima, opisala je brojne zajedničke trenutke koje je provela sa njim i koliko je ona naučila od Olivera. 

"Čuvao si osmeh kao jedino oružje i kada si u zatvoru rešio da gladuješ. Zapaljena kola te nisu plašila i zastraživala u borbi protiv istine. A onda je došao i taj dan, čuo se jedan pucanj, drugi, treći, šesti, i onda kraj. Srbija je ostala nema, Srbije više nema, ali je istu Srbiju ujedinilo tvoje stradanje", rekla je Tanja. 

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Zorana Jevtić

Supruga Milena poljubila je kovčeg i belom ružom i suzama ispratila ga na večni počinak, kao i njegovi neutešni sinovi, brat Miroslav, sestra Nataša i drugi članovi porodice Ivanović.

Oliverov kovčeg zatrpan je cvećem i vencima, a nepregledna reka od nekoliko hiljada ljudi slila se danas na Novo groblje da ga pozdravi poslednji put - političari, glumci, sportisti.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sahrana Olivera Ivanovića: Porodica u suzama dok spuštaju kovčeg

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...