ĐURIĆ: Prištinske vlasti nemaju nameru da ozbiljno vode istragu
Foto: Beta

potrebna saradnja

ĐURIĆ: Prištinske vlasti nemaju nameru da ozbiljno vode istragu

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da odbijanje Prištine da srpski politički, pravosudni i drugi organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da "prištinske vlasti nemaju nameru da vode istragu na ozbiljan način".

"To pokazuje da nekome ozbiljna istraga ni ne odgovara. To je politička odluka da ne bude ozbiljne istrage iz koje verovatno proizilaze određena saznanja, namere i ciljevi koji ni malo dobro ne govore o njihovoj ulozi o svemu onome što se desilo", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, ozbiljno vođenje istrage o ubistvu Ivanovića nije "pet policajaca članova nekog tima sa severa i pet članova sa juga", koji, ističe, vode istragu bez ozbiljne umreženosti sa srpskim organima.

On je podvukao da bez umreženosti sa srpskim organima ni ne može biti ozbiljne istrage.

"Onaj ko nema šta da krije, on ne bi odbijao učešće organa Srbije, ne bi odbijao pomoć najprofesionalnijih i najozbiljnijih istražitelja koje ova zemlja ima", istakao je Đurić.

On je naglasio da odbijanje Prištine ne znači da istrage neće biti, te da će Srbija istragu svakako sprovoditi sa ciljem da oni koji su odgovorni za ovaj, kako kaže, teroristički akt budu izvedeni pred lice pravde.

"Omogućićemo da oni koji su odgovorni za ovaj teroristički akt, pa ma na kojim pozicijama se nalazili i kakvu ulogu imali, budu izvedeni pred lice pravde i to bez obzira na nacionalnost, fukciju i na bilo šta drugo", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track