Najnovije vesti

RADOJEVIĆ: Kosovska policija nudi razmenu informacija sa Beogradom
Foto: AP

nova reakcija

RADOJEVIĆ: Kosovska policija nudi razmenu informacija sa Beogradom

Politika

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je danas da je kosovska policija otvorena za saradnju u cilju rasvetljavanja ubistva liders GI SDP Olivera Ivanovića. On je u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, kazao da je kosovski MUP tim povodom, putem INTERPOL-a, prosledio zahtev Srbiji za saradnju i razmenu informacija.

Ovo je najnovija u nizu izjava političara iz Prištine koji, navodno, nude saradnju srpskih državnim organima u rasvetljavanju ubistva, ali se sve te ponude odnose isljučivo na razmenu informacija a ne na učešće u istrazi što je Beograd tražio. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je sinoć rekao da Euleks i Unmik nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u istrazi o ubistvu Ivanovića.

Haradinaj je rekao da je za takvu dozvolu isključivo nadležna Priština, a da on nalog za to nije dao. Radojević napominje da je do sada već ispitano više svedoka u vezi ovog slučaja.

"Trenutno, policija radi na analizi dokaza i prikupljenog materijala sa lica mesta, takođe se radi i na obradi video nazora koji je prikupljen sa mesta uviđaja. MUP je spreman na saradnju sa svim službama koje mogu da pomognu rasvetljavanju ovog ubistva. U tom smislu kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je preko kancelarije INTERPOL-a u Pritini uputilo zahtev MUP-u Srbije za dobijanje određenih informacija koje bi možda pomogle u rasvetljavanju ovog zločina", rekao je Radojević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) OVDE je mučki ubijen Oliver Ivanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...