Najnovije vesti

DRECUN O VUČIĆEVOJ POSETI KOSOVU: Predsednik šalje poruku Srbima da je Srbija uz njih
Foto: Zorana Jevtić

poseta došla u pravom trenutku

DRECUN O VUČIĆEVOJ POSETI KOSOVU: Predsednik šalje poruku Srbima da je Srbija uz njih

Politika

BEOGRAD - Svojom posetom Kosovu i Metohiji samo nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića, predsednik Aleksandar Vučić šalje poruku tamošnjim Srbima da je Srbija uz njih i da je spremna da pomogne njihov opstanak u sredinama u kojima žive, rekao je Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

 

Milovan Drecun je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1 ocenio da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji došla u pravom trenutku i u dramatičnim okolnostima.

 

Kada je u pitanju istraga o ubistvu Olivera Ivanovića, predsednik skupštinskog odbora za KiM je rekao da albanska strana verovatno neće podeliti značajnije informacije iz istrage o ubistvu.

 

Govoreći o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine takozvane OVK, Drecun kaže da veruje da će taj sud biti formiran.

 

Smatra da je iskren politički pritisak SAD i drugih zapadnih zemalja na Albance da ne ponište Zakon koji predviđa osnivanje tog suda, jer bi, kako je rekao, to bio "ozbiljan politički šamar Vašingtonu".

 

Tome ide u prilog, navodi Drecun i izjava Vilijama Vokera da je "došlo vreme da se politička scena na Kosovu i Metohiji pročisti, jer sadašnja postavka onemogućava napredak KiM-a".

 

(Kurir.rs/RTS/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) Vučić na Kosovu: Dočekan uz manastirska zvona

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...