PREMIJERKA U DAVOSU OBJASNILA U ČEMU SRBIJA IDE U KORAK SA EVROPOM: Evo na šta je tačno mislila
Foto: Zorana Jevtić

ekonomski forum

PREMIJERKA U DAVOSU OBJASNILA U ČEMU SRBIJA IDE U KORAK SA EVROPOM: Evo na šta je tačno mislila

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Davosu da sa digitalizacijom "po prvi put" idemo u korak s Evropom i članicama Evropske unije.

"(Nemačka kancelarka) Angela Merkel je posvetila 80 odsto svog govora značaju digitalizacije za Nemačku i za Evropu. Nama je zadovoljstvo da čujemo planove i da potvrdimo da su naši prioriteti prioriteti i za Nemačku i Evropu", rekla je Brnabić.

Vučić sa italijanskim premijerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Đentilonija, te drugim zvaničnicima.

Sa Ramom, inače, ima zakazan bilateralni sastanak sutra, u četvrtak. On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

Premijerka je izjavila da je u govoru premijera Italije Paola Đentilonija prepoznat značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize.

Prema njenim rečima, srpska delegacija u Davosu ima mnogo političkih i privrednih sastanaka, a da će predsednik Aleksandar Vučić sutra imati više političkih sastanaka dok će ona razgovarati s privrednicima i kompanijama "koje su već investirale ili žele da investiraju u Srbiju".

Brnabić je rekla da je to veoma važno jer je i Vučić, dok je bio premijer, u Davosu razgovarao s privrednicima koji su nešto kasnije investirali u Srbiju.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track