ĐORĐEVIĆ SA HOČEVAROM: O nastavku saradnje Ministarstva za rad i beogradske nadbiskupije
Foto: Marina Lopičić

o planovima u 2018.

ĐORĐEVIĆ SA HOČEVAROM: O nastavku saradnje Ministarstva za rad i beogradske nadbiskupije

Politika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom o nastavku saradnje i planovima ministarstva u 2018. godini, saopšteno je danas iz Ministarstva za rad.

„Nesebična pomoć i angažovanje nadbiskupa Hočevara i organizacije „Karitas“ pomogla je da migrantska kriza u Srbiji prođe u najboljem svetlu. To je veoma bitno za sve građane naše zemlje, ali i za građane EU", ocenio je Đorđević.

On je istakao da organizacije, poput Karitasa, pomažu ljudima bez obzira na njihovu versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, a najviše osobama koje žive na marginima društva: starim licima, usamljenima, bolesnima, osobama sa posebnim potrebama.

Đorđević i Hočevar razgovarali su i o obeležavanju 100. godina od završetka Velikog rata i saglasili se da je potrebno sačuvati sećanja na žrtve, koje su za slobodu drugih dale svoje živote.

Hočevar je pohvalio resorno ministarstvo u upravljanju migrantskom krizom i istakao da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, navodi se u saopštenju.

On je dodao da mu je izuzetno drago što može da pomogne onim građanima kojima to mnogo znači i da će organizacija „Karitas“ i on lično to raditi i ubuduće.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track