SARADNICI UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA NEUTEŠNI: I dalje čekamo da nasmejan uđe u stranačke prostorije i ohrabri nas
Foto: Zoran Šaponjić

svakoga dana mu pale sveće

SARADNICI UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA NEUTEŠNI: I dalje čekamo da nasmejan uđe u stranačke prostorije i ohrabri nas

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Prostorije Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", ispred kojih je prošlog utorka mučki ubijen njen lider Oliver Ivanović, ponovo su otvorene.

Svakoga jutra, a tako će biti sve do 26. februara, kad je 40 dana od ubistva, stranačke kolege i simpatizeri pale sveće i polažu cveće na mestu gde su, zasad nepoznati, napadači sa šest hitaca iz vatrenog oružja prekinuli Ivanovićev život.

Ksenija Božović
Ksenija Božovićfoto: Printscreen

"Teško nam je da prolazimo pored mesta gde je Oliver ubijen, ali smo smogli snage da otvorimo stranačke prostorije, koje je on doživljavao kao svoju drugu kuću. Iako je prošlo desetak dana, još ne verujemo da ga nema. Očekujemo zvuk njegovih koraka na stepenicama, da se sa svojim prepoznatljivim osmehom pojavi na vratima, da nas ohrabri i osnaži. Velika praznina ostala je za Oliverom, ne samo u našoj stranci, već u čitavom gradu", kaže glasom punim tuge, zamenik predsednika GI SDP Ksenija Božović.

Ona priča da i dalje dolaze građani, ne samo iz Mitrovice nego i iz ostalih delova Kosmeta, da izjave saučešće:

"Pokušaćemo da nastavimo gde je on stao, a koliko ćemo uspeti, ne zavisi samo od nas. Veoma je bitno da se istraga što pre završi, da se počinioci i nalogodavci otkriju i kazne. To bi značilo njegovoj porodici, njegovim saradnicima i sugrađanima. Obećanja smo dobili i od našeg predsednika Aleksandra Vučića da će počinioci, bez obzira na nacionalnu pripadnost, biti otkriveni. Ipak, čini nam se da se, kako dani prolaze, situacija razvodnjava", kaže Božović.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Zoran Šaponjić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Porodica se oprašta od Olivera Ivanovića, najpotresnije scene sa sahrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track