Dačić: Od svih ću tražiti podršku za vladu
Foto: KURIR

mandatar najavio proširenje koalicije

Dačić: Od svih ću tražiti podršku za vladu

Politika -
Ne interesuje me ko je za republiku ili monarhiju, četnike ili partizane, već da uradimo nešto dobro za narod, kaže Dačić

BEOGRAD - Želim da budem premijer za narod!Mandatar Ivica Dačić najavio je da će u narednim danima biti zaokružene konsultacije s naprednjacima i URS o strukturi, programu i ciljevima nove vlade.- Već sam juče razgovarao s Dinkićem. Razgovaraću sa svima ostalima, jer nije bitno da li će neko i formalno ući u parlamentarnu većinu, već želim da svi znaju kako planiram da radim i šta će biti program i ciljevi. Vlada ne postoji samo zbog političara već zbog toga da bi uradila nešto za narod. Ne interesuje me ko je za republiku ili monarhiju, četnike ili partizane, već da uradimo nešto dobro za narod. Jelena Trivan iz DS govori kako je moj izbor za premijera povratak u devedesete. A pre četiri godine nije bio - zapitao se Dačić.Na pitanje novinara Kurira da li će razgovarati i sa DSS, odgovorio je:- Stav DSS o evropskim integracijama ne korespondira sa stavom buduće vlade, ali sam spreman na razgovor.

Žandarmerija da promeni zakletvuDačić je ocenio da Žandarmerija ne treba više da koristi zakletvu u kojoj se navodi da Srbije i srpskog naroda nema bez Kosova, jer ne treba davati alibi da neko posumnja u dobre namere Srbije.- To nije zvanična zakletva i taj tekst ja nikad nisam odobrio, a ni potpisao - rekao je Dačić.

Lično sam naložio izbor PavličićaIvica Dačić je pozvao DS da se izjasni o saradnji sa SPS u Vojvodini.- Lično sam naložio da SPS podrži Igora Pavličića i Aleksandru Jerkov u Novom Sadu. Vlast na nivou Republike i lokalnom nivou ne mora da bude povezana, i to isto treba da važi i za Beograd - ta koalicija ne treba da se raskida - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track