VUČIĆ RAZGOVARAO SA HANOM U DAVOSU: Važno da Beograd i Priština imaju realan pristup
Foto: Predsedništvo Srbije

ekonomski forum

VUČIĆ RAZGOVARAO SA HANOM U DAVOSU: Važno da Beograd i Priština imaju realan pristup

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas u razgovoru sa evropskim komesarom Johanesom Hanom očekivanje da će najavljena strategija o proširenju EU biti konkretizacija pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika EK Žana Kloda Junkera, koji je Srbiju označio kao predvodnika u procesu proširenja na Zapadni Balkan, kao i da će strategija imati značajan uticaj na mir i stabilnost u regionu.

Vučić i evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Han su u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu razgovarali o situaciji u regionu i napretku Srbije na evropskom putu uoči objavljivanja najavljene strategije o proširenju EU.

foto: Predsedništvo Srbije

Sagovornici su se saglasili da je dobro što je Zapadni Balkan ponovo u fokusu EU, posebno tokom bugarskog predsedavanja Unijom.

Vučić i Han su razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, ističući da je važno da u budućnosti i Beograd i Priština imaju realan, ozbiljan i odgovoran pristup.

"Situacija u kojoj se dve strane dogovaraju mora da bude takva da i jedni i drugi budu pomalo nezadovoljni. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put, koji neće dovesti do rešenja", zaključio je predsednik Vučić, a navodi se u saopštenju Kabineta predsednika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track