PREDSEDNIK SRBIJE SVEČANO DOČEKAN ISPRED PALATE U ISTANBULU: Vučić se sastao sa Erdoganom
Foto: Predsedništvo Srbije

Važni razgovori o turskoj politici na Balkanu

PREDSEDNIK SRBIJE SVEČANO DOČEKAN ISPRED PALATE U ISTANBULU: Vučić se sastao sa Erdoganom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Turskoj razgovarao sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a sastaće se i sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Turske dočekao je srpskog predsednika ispred predsedničke palate, gde su zatim započeli bilateralni sastanak.

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH. On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić se u Istanbul juče sastao sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta.

foto: Predsedništvo Srbije

Sastanak u Istanbulu biće treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

foto: Predsedništvo Srbije

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu, a turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Obraćanje turskog predsednika Erdogana u Novom Pazaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track