SPREČIO PROMOCIJU KNJIGE ATIFETE JAHJAGE U BEOGRADU A SAD HOĆE DA GA HAPSE: Prištinske vlasti žele da uhapse Miloša Stojkovića, ličnog prijatelja Aleksisa Ciprasa
Foto: EPA

traže ga po prijavi

SPREČIO PROMOCIJU KNJIGE ATIFETE JAHJAGE U BEOGRADU A SAD HOĆE DA GA HAPSE: Prištinske vlasti žele da uhapse Miloša Stojkovića, ličnog prijatelja Aleksisa Ciprasa

Politika -

Prištinske vlasti izdale su nalog za privođenje Miloša Stojkovića, predsednika Koalicije raseljenih lica sa KiM, a Stojković se tereti na osnovu prijave lokalnog funkcionera iz Tačijeve partije Arbera Enimija, savetnika srpskog gradonačelnika u opštini Klokot, navodi portal Komentar press.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Prema navodima ovog portala, Stojković je potvrdio ovu informaciju i obavestio je nadležne u Kancelariji za KiM.

– Srpski gradonačelnik u opštini Klokot u saradnji sa Albancima služi se svim sredstvima da zaustavi moju borbu za povratak Srba u kosovsko pomoravlje i povratak njihove imovine. Obavestio sam kabinet Marka Đurića i za sada nisam dobio konkretan odgovor, naveo je Stojković.

Prema pisanju portala Komentar.press, Stojković je meta prištinskih vlasti zato što je prekinuo promociju knjige Atifete Jahjage u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u kojoj su Srbi opisivani kao silovatelji albanskih žena.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Prema navodima ovog medija, Marko Đurić na ovu temu nije odgovorio na SMS poruku, a prema nezvaničnim inormacijama, iz Kancelarije za KiM već reagovali na ovaj problem, i da očekuju da će Stojković moći mirno da se kreće na teritoriji južne srpske pokrajine.

Podsetimo, Stojković je kao lični prijatelj Aleksisa Ciprasa obzbedio Ciprasovu podršku u političkoj borbi Srba na KiM o čemu su pisali brojni mediji u Srbiji.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOČILA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta je tužilaštvo htelo da čuje od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track