Najnovije vesti

CERAR BRNABIĆEVOJ: Slovenija nastavlja intenzivno da podržava EU perspektivu Srbije
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brdo kod Kranja

CERAR BRNABIĆEVOJ: Slovenija nastavlja intenzivno da podržava EU perspektivu Srbije

Politika

LJUBLJANA - Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je danas da će Slovenija nastaviti da intenzivno i čvrsto podržava evropsku perspektivu Srbije.

 

"Slovenija to i sada radi na dva načina - podrškom u evropskim institucijama ali i preko tehničke pomoći. Od septembra 2015. godine nudimo Srbiji kompletnu pomoć u oblastima koje su povezane sa oblastima pregovaranja sa EU".

 

On je kazao da očekuje da će Srbija nastaviti saprocesom reformi i ocenio da su posleednjih godina ti procesi pokazali povoljne finansijske i ekonomske rezultate sa dobrim rezultatima.

 

"Čestitam Vladi i svim ostalima u Srbiji i želimo da taj razvoj i dalje bude uspešan", rekao je Cerar na konferenciji za novinare.

 

Govoreći o pitanju sukcesije, Cerar je kazao da se radi o važnoj materiji koju sporazumno rešava sa Srbijom.

 

"Dogovorili smo da ćemo intenzivirati rad mešovite komisije i da ćemo osnovati dve radne podgrupe, koje će u oblasti kulturnog nasleđa i arhicima pokušati da dosegnu napredak u radu", rekao je Cerar.

 

On je kazao i da ga raduje što je danas Dragan Matić zajedno sa poslanicima političkih stranaka u parlamentarni postupak stavio postupak koji se odnosi na građane bivših republika Jugoslavije, kako bi se proširila njihova prava u Sloveniji.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BLIŽA SARADNJA, ALI SVAKO POD SVOJ KIŠOBRAN! Pogledajte kako je slovenački premijer dočekao Anu Brnabić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...