DRAGA ANA, DOBRO DOŠLA U SLOVENIJU: Evo šta će premijerka Srbije pokloniti Ceraru i Pahoru
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nije pošla praznih ruku

DRAGA ANA, DOBRO DOŠLA U SLOVENIJU: Evo šta će premijerka Srbije pokloniti Ceraru i Pahoru

Politika -

BRDO KOD KRANJA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Sloveniji, nakon zajedničke sednice dve vlade, da Srbija i Slovenija imaju odlične odnose, političke i ekonomske i da ih krasi veliko prijateljstvo i zahvalila Sloveniji na podršci evropskom putu Srbije.

Kako je rekla, Srbiji je važno prijateljstvo sa Slovenijom u procesu evrointegracija naše zemlje, kao i prijateljstvo dva naroda i dodala da ima veoma dobru komunikaciju sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom.

- Važna oblast saradnje su ulaganja na obe strane, Srbija je druga destinacija za naša ulaganja i prešli smo oko milijardu evra, a beležimo i porast srpskih investicija u Sloveniju, rekao je slovenački premijer Miro Cerar i dodao: "Draga Ana, dobrodošla u Sloveniju".

foto: Twitter printscreen

U zajedničkom obraćanju, Brnabićeva je navela da je najteži test za naše odnose bilo finale Evropskog prvenstva u košarci prošle godine u Istanbulu.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

"Ja sam mu (Ceraru) rekla da, ako to preživimo kao prijatelji, sve ostalo ćemo preživeti. Preživeli smo to kao prijatelji, ali nećemo se dati sledeći put", našalila se Brnabićeva i dodala da joj je taj poraz Srbije teško pao.

Brnabićeva je poklonila Ceraru grafiku manastira i ćilim Etno mreže, dok će predsedniku Slovenije Borutu Pahoru pokloniti etno pirotski ćilim.

(Kurir.rs/Tanjug/Fonet/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BLIŽA SARADNJA, ALI SVAKO POD SVOJ KIŠOBRAN! Pogledajte kako je slovenački premijer dočekao Anu Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track