MIHAJLOVIĆEVA O POSETI VUČIĆA HRVATSKOJ: Vreme da ekonomija preuzme primat u odnosima dve zemlje
Foto: Marina Lopičić

reakcija potpredsednice vlade

MIHAJLOVIĆEVA O POSETI VUČIĆA HRVATSKOJ: Vreme da ekonomija preuzme primat u odnosima dve zemlje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je potvrdio svoju državničku ulogu prihvatanjem poziva da zvanično poseti Hrvatsku polovinom februara, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona ističe da je vreme da u odnosima Srbije i Hrvatske ekonomija preuzume primat u odnosu na politička prepucavanja od kojih građani ni jedne, ni druge zemlje, nemaju nikakve koristi, saopšteno je iz Kabineta Mihajlovićeve.

"U proteklim godinama najviši politički predstavnici Srbije i Hrvatske, svako na svoji način, izvinili su se za zločine počinjene u poslednjem ratu. Danas, 23 godine nakon okončanja sukoba smatram da smo završili sa izvinjenima i da je vreme da vidimo kako više i bolje sarađujemo u interesu građana obe zemlje", kaže Mihajlovićeva.

Ona veruje da ogromna većina građana Srbije i Hrvatske od svojih političkih elita očekuju da im omogući dobre ekonomske odnose dve zemlje.

"Naravno da je važno rešiti pitanje nestalih lica, pitanje ljudskih i imovinskih prava, kao i pitanje nestalih kulturnih dobara. Ali je važan i dogovor kako da kamioni sa robom mnogo brže prolaze naše granice, kako da se još više i bolje infrastukturno povežemo i kako možda da zajedno nastupamo na velikim ekonomskih tržištima", ističe Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja