NOVA STRANKA: Najoštrija osuda napada na novinara TV N1 Nikolu Radišića
Foto: Printscreen/Facebook

nepoznate osobe pretile novinaru

NOVA STRANKA: Najoštrija osuda napada na novinara TV N1 Nikolu Radišića

Politika -

Nova stranka osudila je napad na novinara regionalne Televizije N1 Nikolu Radišića.

Iz te stranke su ocenili da je taj napad direktno inspirisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Prvi čovek Srpske napredne stranke i njegovi prateći vokali konstantno ovu televiziju etiketiraju kao 'američku', kao 'CIA televiziju', kao 'plaćeničku'.

Nazivajući radnike ove medijske kuće, kao i druge, profesionalne novinare svojim omiljenim terminom – 'izdajnicima', direktno im stavljaju metu na čelo i huškaju svoje poslušnike ekstremiste na fizički obračun", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su ranije da su dve nepoznate osobe pretile novinaru TV N1 Nikoli Radišiću u centru grada i uz pljuvanje, psovale "mater američku" i "izdajničku".

Ta stranka dodala je da su aktivisti SNS pretili čak i smrću predstavnicima tri romske organizacije koje su podržale listu ;"Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni" i da su oni posle toga odustali od javne podrške koaliciji.

"Očigledno su hodajuće mete danas postali svi oni koji ne podržavaju Vučića i njegove popisivače glasova", navodi se u saopštenju i dodaje da je Srbija sa SNS i Vučićem "sve bliže hunti" i da društvo mora da ustane protiv toga.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track