Vulin: Crnogorci, ne šaljite vojsku na Kosovo i Metohiju!
Foto: Dragan Kadić

Ministar odbrane Srbije apelovao

Vulin: Crnogorci, ne šaljite vojsku na Kosovo i Metohiju!

Politika -

Ministar Vulin rekao je juče da bi „najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko ministarstvo odbrane da još jednom razmisle i da ne šalju vojsku na Kosovo i Metohiju“

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je juče da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo jer o tome nije pitala Srbiju i jer bi time ugrozila odnose s njom, kao i stabilnost Balkana.

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore je utvrdio predlog odluke o učešću pripadnika vojske Crne Gore u misiji Kfora na Kosovu. Predviđeno je angažovanje dva štabna oficira, od kojih će jedan biti u komandi misije u Prištini, a drugi u regionalnoj komandi misije u Skoplju.

Ministar Vulin rekao je juče da bi „najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko ministarstvo odbrane da još jednom razmisle i da ne šalju vojsku na Kosovo i Metohiju“.

- Vlasti Crne Gore vrlo dobro znaju da je Kosovo i Metohija deo države Srbije po Rezoluciji UN 1244 i podsetiću ih čak da su za vreme NATO agresije bili deo iste države i da je i građane Crne Gore ubijao potpuno isti agresor - rekao je Vulin.

On je kazao da bi „zaista zamolio da se uzdrže od toga, da ne rade takve poteze, a da ne pitaju Republiku Srbiju jer, ako to budu uradili, sigurno neće pomoći stabilnosti“.

R. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track