EKSKLUZIVNO IZ INTERVJUA MIRJANE MARKOVIĆ KURIRU: Ja sam bila lakoverna, a Slobodan tolerantan
Foto: Privatna arhiva

OTKRIVA ŠTA SMATRA NAJVEĆOM GREŠKOM

EKSKLUZIVNO IZ INTERVJUA MIRJANE MARKOVIĆ KURIRU: Ja sam bila lakoverna, a Slobodan tolerantan

Politika -

Mirjana Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, prethodnih 15 godina živi u Rusiji, a u ekskluzivnoj ispovesti otkriva šta smatra svojom najvećom greškom u politici.

U Srbiji joj se još sudi zbog navodnih zloupotreba prilikom dodele državnih stanova tokom devedesetih, a nalazi se i na Interpolovoj poternici, zbog čega 2006. godine nije mogla da dođe ovde kako bi prisustvovala sahrani svog supruga.

foto: Privatna arhiva

Šta vidite kao svoju najveću grešku u politici tokom devedesetih?

- To je bila lakovernost. Muž i deca su mi to prebacivali oduvek, ali ja sam to odbijala da vidim. Pretpostavljam da sam takva i danas.

A Miloševićevu?

- Strpljenje i tolerantnost prema nekim usijanim glavama u rukovodstvu preko Drine devedesetih godina, koji su i najbolju volju međunarodne zajednice, kada bi bila ispoljena, odbijali, rukovođeni iracionalnom zabludom o sigurnoj pobedi, na koju su, međutim, računali oslanjajući se na njega.

foto: Privatna arhiva

Nije bilo tajnog dogovora Miloševića i Tuđmana

Šta možete da kažete o tvrdnjama da su Milošević i Tuđman imali nekakve tajne dogovore, da su dogovorili rat, da su tajno delili Bosnu?

- Naravno da nisu. Bez obzira na sve političke i lične razlike koje ih dele, obojica su obrazovani i ozbiljni ljudi. Tako politiku i političke razgovore zamišljaju oni koji o njima razmenjuju mišljenja u kafanama. Taj kafansko-dućandžijski pogled na politiku prisutan je u svim vremenima, i najburnijim. Oni tu buru i, kad je najburnija, vide kao vodvilj.

(Kurir/Boban Karović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track