UGLJANIN PONOVO OPASNO PROVOCIRA: Srpska država je za  nas genocidna tvorevina
Foto: Aleksandar Jovanović

Bruka

UGLJANIN PONOVO OPASNO PROVOCIRA: Srpska država je za nas genocidna tvorevina

Politika -

Bošnjaci priznaju državu Srbiju koja će biti zasnovana na vladavini prava, ali ne i srpsku državu

Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, opet provocira!

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) juče je rekao da „srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije“. Kako je istakao, pominjanjem „srpske države“ vrši se diskriminacija nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu, a BNV se trudi da se ustavnim promenama Bošnjacima da status državotvornog i konstitutivnog naroda u Srbiji.

U ustavnim promenama, smatra on, trebalo bi da se „Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti“.

- Bošnjaci priznaju državu Srbiju koja će biti zasnovana na vladavini prava, ali ne i srpsku državu. U proteklih 28 godina državni organi Srbije učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da proteraju Bošnjake s ovih prostora i da im obesmisle život - rekao je Ugljanin.

U to je, kaže, bila uključena i policija Srbije u vreme Slobodana Miloševića, a da se stanje nije promenilo, optužuje dalje Ugljanin, govori reagovanje srpske policije i ministra posle događaja od 30. septembra u Tutinu, te nereagovanje na postupke Muamera Zukorlića.

Ovim povodom najpre je juče reagovao DSS, čiji je predsednik Miloš Jovanović ocenio da je Ugljaninova izjava skandalozna i apsolutno neprihvatljiva.

Kurir / E.K.

Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track