POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Pozdravljamo strategiju Evropske Unije za Zapadni Balkan
Foto: Marina Lopičić

reakcije

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Pozdravljamo strategiju Evropske Unije za Zapadni Balkan

Politika -

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana pozdravlja danas donetu Strategiju Evropske Unije za Zapadni Balkan, jer se njome konačno u žižu pažnje stavlja vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava, što su ključne teme na koje Pokret slobodnih građana sve vreme upozorava.

Evropska komisija je u Strategiji na stranu stavila sve lažne reforme kojima se hvali većina vlastodržaca na Zapadnom Balkanu, u Srbiji svakako, kritikovala postojeće stanje i zahtevala napredak u pitanjima ključnim za dostojanstvo i slobodu čoveka.

"Vladavina prava, ljudska prava i dobra uprava moraju biti značajno unapređeni. Reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i reforma javne uprave moraju da proizvedu stvarne rezultate, a rad demokratskih institucija mora se ozbiljno poboljšati. Ekonomske reforme moraju se sprovoditi snažno tako da utiču na strukturne nedostatke, nisku kompetitivnost i visoke stope nezaposlenosti", stoji u upravo usvojenoj strategiji, a navodi PSG u saopštenju.

Pokret slobodnih građana tvrdi da vlast Aleksandra Vučića ne zna, ne sme, ne može i neće da gradi Srbiju tako da postane normalna, uređena evropska država, jer je to suprotno svemu na čemu je ta vlast sazdana. Zbog toga, dalje evropske integracije, ali i bolji život građana Srbije moraće da sačekaju promenu vlasti, koja će, verujemo, početi već od skorih beogradskih izbora.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track