VULIN SE RAZBAŠKARIO U DRŽAVNOJ VILI: Ministar odbrane se preselio na Dedinje u kuću od 310 kvadrata
Foto: Marina Lopičić

tako je to kad si funkcioner

VULIN SE RAZBAŠKARIO U DRŽAVNOJ VILI: Ministar odbrane se preselio na Dedinje u kuću od 310 kvadrata

Politika -

Aleksandar Vulin, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, još uvek nije potpuno ubedio javnost da mu je novac za stan na Zvezdari donela tetka iz Kanade, a već se preselio na novu adresu, u vilu u od 310 kvadrata sa dvorištem u ulici Jevrema Grujuća na Dedinju.

Vulin se u septembru preselio u rezidenciju sa garažom u državnom vlasništvu koju je svojevremeno nameštajem opremio Bratislav Gašić. Reč je o vili koju su godinama unazad koristili ministri odbrane.

foto: Aleksandar Jovanović

Zbog svoje funkcije, Vulin zbog bezbednosti, po zakonu ima pravo da stanuje u državnoj vili, a kuća u koju se uselio ima poseban prilaz i stalno obezbeđenje, dok se sa ulice ne može videti šta stanari rade u dvorištu.

Inače, nameštaj u ovoj vili je uvek bio skromniji, što nije bilo po ukusu Bratislava Gašića, koji ju je od svojih para opremio za 10 000 evra, što je zavedeno kao poklon.

Kako su mediji ranije pisali, na mestu gde se danas nalazi pomenuta vila, devedesetih je bila stara kuća koja je porušena. Novi objekat je građen za generala Nebojšu Pavkovića, ali se on nikad nije uselio u njega, jer to nije htela njegova supruga. U vili nije želeo da živi ni Boris Tadić u vreme dok je obavljao funkciju ministra odbrane.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja