Dodik:Očekujem najbolju saradnju sa novom vladom

Saradnja

Dodik:Očekujem najbolju saradnju sa novom vladom

Politika -
"Očekujemo da ćemo sarađivati na najbolji mogući način, u okviru onoga što je predviđeno specijalnim vezama i da ćemo brzo nakon formiranja vlade (Srbije) imati Savet koji čine premijeri i predsednici republika

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da očekuje da će RS i Srbija nakon formiranja nove srpske vlade sarađivati na najbolji mogući način.

"Očekujemo da ćemo sarađivati na najbolji mogući način, u okviru onoga što je predviđeno specijalnim vezama i da ćemo brzo nakon formiranja vlade (Srbije) imati Savet koji čine premijeri i predsednici republika, u Banjaluci, gde je sada red da se taj savet održi", rekao je Dodik novinarima uoči obeležavanju 70. godišnjice bitke na Kozari u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Dodik je dodao da će se tada koncipirati novi plan i program saradnje.

Na pitanje da li će očekuje da će na neki način biti blokirana saradnja između RS i Srbije pošto Demokratska stranka, koju je on podržao tokom predizborne kampanje, nije ušla u vladu, Dodok je istakao da je RS okrenuta saradnji sa institucijama.

"Formirana je koalicija koja je formirana, ali to ne znači da mi treba da imamo bilo kakve zastoje u saradnji RS i Srbije", istakao je Dodik.

Dodik je rekao i da već godinama sarađuje sa Ivicom Dačićem, koji je dobio mandat za formiranje nove vlade Srbije, po mnogim pitanjima i da su on i njegova partija mnogo učinile za RS, kao i druge partije koje će činiti većinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track