BOŠKO OGORČEN ZBOG OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE VELJI ILIĆU: Blatio mi oca, a ispao pošten! Vrag je odneo šalu!
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

Sud u Čačku doneo presudu

BOŠKO OGORČEN ZBOG OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE VELJI ILIĆU: Blatio mi oca, a ispao pošten! Vrag je odneo šalu!

Politika -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su jedan od najvećih problema Srbije korumpirani javni tužioci i sudije.

foto: Dragana Udovičić

"Većinu tužilaca i sudija u Srbiji treba smeniti, a mnogi od njih treba da odgovaraju za učešće u kriminalnim i koruptivnim radnjama", rekao je Obradović povodom presude Apelacionog suda u Kragujevcu kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Čačku da predsednik Nove Srbije Velimir Ilić nije kriv za "blaćenje ličnosti" oca Boška Obradovića, Milisava Obradovića.

U pisanoj izjavi Obradović je naveo da do sada nije komentarisao rad pravosuđa, jer je to samostalna i nezavisna grana vlasti i da političari u to ne treba da se mešaju, ali da je pogrešio.

foto: Nebojša Mandić

"Pogrešio sam. Jedan od najvećih problema našeg društva i države jesu upravo korumpirani javni tužioci i sudije. Na njihovom kriminalnom činjenju u korist političara na vlasti, tajkuna i lopova svih vrsta, kao i na njihovom nečinjenju i blokadi sudskih postupaka u kojima gradjani treba da ostvare pravdu - počiva kriminalna piramida političke mafije u Srbije", rekao je Obradović.

On je kazao da mu je otac pre pet godina "stavljen na stub srama" kada je tadašnji ministar Velimir Ilić rekao da je kriminalac koji uzima mito kao građevinski inspektor i daje svome sinu za potrebe finansiranja Dveri. Obradović je dodao da je ćutao posle presuda suda u Čačku po kojoj se odbija tužbeni zahtev njegovog oca kao tužioca a Velimir Ilić faktički oslobađa odgovornosti za neviđeno blaćenje nečije ličnosti i karijere bez ikakvih dokaza – mislio sam da je to samo gruba greška uplašenog čačanskog sudije.

foto: Marina Lopičić

"Međutim, kada sam video drugostepenu presudu kojom se potvrđuje skandalozna prvostepena presuda i potkrepljuje nepogrešivost 'poštenog' Velimira Ilića, shvatio sam da je vrag odneo šalu", rekao je Obradović i dodao da njegovom ocu ostaje pokušaj revizije sudskog procesa, ustavna žalba i da Velimiru Iliću plati 126.000 dinara za sudske troškove "iz zahvalnosti što ga je medijski moralno ubio".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track