ĐURIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Dobro je što je Priština poslala informacije, najvažnije je da se saradnja intenzivira
Foto: Beta, EPA

rad na saradnji

ĐURIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Dobro je što je Priština poslala informacije, najvažnije je da se saradnja intenzivira

Politika -

BEOGRAD - Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je dobro što su prištinske institucije počele da dostavljaju kakve takve informacije o ubistvu Olivera Ivanović, "istina sa mesec dana zakašnjenja".

Đurić je rekao da će sada naše službe da prouče to detaljno i nastave da rade na saradnji.

"Mislim da je najvažnije da se ta saradnja intenzivira. Nema nikoga zainteresovanijeg od nas Srba da se sazna ko su zločinci i da se oni ma koje bili nacionalnosti izvedu pred lice pravde. Ako je Albanac da ide na robiju, ako je Srbin da ide na robiju, ako je stranac da ide na robiju", rekao je Đurić.

U subotu su, zbog sumnje da nisu dobro zaštitili mesto zločina, privedena dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice, što su prva hapšenja u tom slučaju.

Posredstvom Kancelarije EULEKS-a u Beogradu, Priština je pre dva dana Ministarstvu pravde dostavila dokumentaciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koja sadrži obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a prema nalazima obdukcije pogođen je sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja