Nikolić: Nisam zadovoljan informacijama BIA

Nikolić: Nisam zadovoljan informacijama BIA

Politika -
Sudeći po izveštajima koje sada dobijam od obaveštajnih službi, u Srbiji se ništa ne dešava. Čak sam se i zahvalio na tim izveštajima, nekoliko dana ih nisam ni otvarao, pa sam vratio, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u nedelju veče da nije zadovoljan informacijama koje dobija od BIA i da se, sudeći po tim izveštajima, u Srbije ništa ne događa, ocenjujući da su bezbednosne službe u "nekom pregrupisavanju, prestrojavanju da li smeju Tomislavu NIkoliću da dostave neki podatak".

"Sudeći po izveštajima koje sada dobijam od obaveštajnih službi, u Srbiji se ništa ne dešava. Čak sam se i zahvalio na tim izveštajima, nekoliko dana ih nisam ni otvarao, pa sam vratio", rekao je Nikolić.

Na pitanje šta piše u tim izveštajima, predsednik Srbije je naveo primer da je analizirana situacija u Grčkoj, gde je koji građanin pod dejstvom alkohola priveden, koja je vojna jedinica na vežbi…

"Ako je to BIA - evo poklanjam i BIA, VOA, VBA da vodi ko god hoće. Ako imaju samo te podatke, može opozicija da ih vodi", rekao je Nikolić.

On je ocenio da su izgleda službe u "nekom pregrupisavanju, prestrojavanju da li smeju Tomislavu NIkoliću da dostave neki podatak".

Nikolić je rekao da ne zna kakve je podatke dobijao doskorašnji predsednik Boris Tadić.

Na pitanja vezana za to da je uslov za formiranje vlade da Milan Krkobabić bude direktor BIA, Nikolić je rekao da stvarno ne vidi razlog da neko insistira na pojedinim funkcijama i dodao da bi on lično od mesta šefa BIA "bežao kao đavo od krsta".

On je ponovio da mu je svejedno ko će bude u vladi, ali da vlada mora da bude tim i da pojedine stranke koje su do sada bile u vladi treba da se priviknu da ministarstva vlade nisu feudi.

"Ova vlada će biti pod lupom, kao i predsednik, jer nema prava na grešku. Nijedan delić grešaka prethodnih vlada neće biti oprošten ovoj vladi", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja