VUČIĆ SA JANDROKOVIĆEM: Svaka saradnja vodi smirivanju tenzija
Foto: Marina Lopičić

PREDSEDNIK SRBIJE U ZAGREBU

VUČIĆ SA JANDROKOVIĆEM: Svaka saradnja vodi smirivanju tenzija

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru s predsednikom hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem da dve zemlje imaju dovoljno nerešenih pitanja iz prošlosti, zbog čega je mnogo važnije gledati u budućnost.

Predsednik Srbije je ocenio da će svaka vrsta saradnje dve zemlje voditi smirivanju tenzija, saopštio je kabinet predsednika Srbije "Imaćemo sve više zajedničkih interesa, ako budemo zajednički radili na sredjivanju pruge Beograd - Zagreb, ona može da bude ponovo ono što je bila pre dvadesetak godina – najvažnija saobraćajnica u regionu", rekao je Vučić.

On je rekao da je saradnja srpskog parlamenta i hrvatskog Sabora po pitanju EU integracija, ali i po svakom drugom pitanju, za Srbiju veoma značajna.

Vučić i Jandroković su razgovarali o odnosima dve zemlje, pravima Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, saradnji parlamenata, kao i o situaciji u regionu i pitanju migracija, koje su u strateškom smislu važne.

Predsednik Srbije je rkao da će u najskorije vreme predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković uputiti poziv predsedniku Sabora da poseti Beograd, što je predsednik Jandroković pozdravio i prihvatio dolazak.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track