PREMIJERKA ČESTITALA DAN DRŽAVNOSTI GRAĐANIMA SRBIJE: Živimo viziju moderne države svojih predaka i moramo da je čuvamo
Foto: Vlada Srbije

obeležavanje praznika

PREMIJERKA ČESTITALA DAN DRŽAVNOSTI GRAĐANIMA SRBIJE: Živimo viziju moderne države svojih predaka i moramo da je čuvamo

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas građanima Srbije Dan državnosti, koji se obeležava sutra, 15. februara.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam građanima Srbije Dan državnosti, ponosna na Sretenjski ustav, čijim su usvajanjem još 1835. godine postavljeni temelji moderne srpske države", navela je Brnabić u čestitki.

Duh tog Ustava, kako je dodala, dao je osnov da gradimo državu zasnovanu na vrednostima slobode, pravde i tolerancije, koje su važne za svako društvo koje želi da napreduje.

"Sledeći te principe, danas je evropska budućnost naš prioritet. Istrajni smo u rešavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa i posvećeni smo jačanju saradnje u regionu", navela je premijerka.

Podsećanjem na Prvi srpski ustanak, koji je, kako je navela, otvorio put ka oslobođenju, obeležavamo Dan državnosti i kao uspomenu na slavne pretke.

"Njihovu viziju slobodne i moderne države mi danas živimo, svesni odgovornosti da moramo zajedno da je čuvamo", rekla je Brnabić u čestitki.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Vlada Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track