Najnovije vesti

MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Ubice i nalogodavci još nisu otkriveni, sve oči uprte u Prištinu
Foto: Fonet, EPA, AP

Bez konkretnih pomaka u istrazi

MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Ubice i nalogodavci još nisu otkriveni, sve oči uprte u Prištinu

Politika

Mesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici navršava se danas, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.

foto: EPA

Ivanovićeva glavna saradnica Ksenija Božović u izjavi za izrazila je razočaranje tokom istrage i poručila da je potrebno da se u istragu uključe zajednički i Beograd i Priština ako žele da rasvetle ubistvo.

"Dug period je prošao, nismo dobili ništa zvanično od nijedne institucije, čak ni opremu koju su nam uzleli u istrazi nisu vratili, a odgovor je da je sve u inostranstvu", rekla je Božović i dodala da na pitanje gde je oprema tačno nije dobijen odgovor.

UZAJAMNA SARADNJA: Tužilaštvo za organizovani kriminal prosledilo Prištini izveštaj o ubistvu Ivanovića

"Ostaje da čekamo, razočarani u tok istrage, i u svakodnevna prepucavanja Beogarda i Prištine", rekla je Božović.

Advokat Nebojša Vlajić ocenio je da je vreme da se nadležne institucije oglase i porodici i javnosti kažu čime istraga raspolaže.

foto: Nebojša Mandić

"Vreme je da se kaže čime istraga raspolaže ako nemaju ništa konkretno neka to i kažu", rekao je Vlajić i dodao da o istrazi može da se čuje samo od političara ali ne i od nadležnih institucija.

Vlajić je rekao i da nema nikakvih podataka o toku istrage.

NASTAVLJA SE ISTRAGA O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Sud ipak oslobodio policajce osumnjičene da su sakrili čauru

"Vreme je da nadležni nešto zvanično kazu - policija i tužilastvo a ne političari", rekao je Vlajić.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je juče za N1 da su motivi zločina kriminalne prirode, da će počinioci biti otkriveni iako će istina nekoga boleti. Tači je dodao da će Priština sarađivati sa Beogradom u cilju rasvetljavanja ubistva.

foto: Profimedia

Ivanović je ubijen iz pištolja sa šest metaka u leđa 16. januara u Kosvoskoj Mitrovici isped sedišta GI SDP čiji je bio lider. Beograd je odmah zatražio da se nadležni organi Srbije uključe u istragu ali i da dobju fotokopije dokumentacije istrage, što odmah nije naišlo na prihvatanje Prištine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...