Najnovije vesti

SUSRET U VILI MIR: Vučić večeras sa senatorom Ronom Džonsonom
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

treći put u samo osam meseci

SUSRET U VILI MIR: Vučić večeras sa senatorom Ronom Džonsonom

Politika

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 19 sati, treći put u samo osam meseci, sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, koji ga je u više navrata nazivao ključnim liderom u regionu.

 

Predsednik Srbije sastao se sa senatorom iz Vinskonsina tokom posete Vašingtonu u julu prošle godine. Republikanac Džonson i demokratski senator iz Konetiketa Kris Marfi rekli su tada da je stav zvaničnog SAD da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda, a da je predsednik Vučić u poziciji da bude taj lider.

 

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Džonson je, potom u avgustu, prilikom posete Beogradu, rekao da je došao u Srbiju jer je shvatio koliko je od ključnog značaja Vučićevo vođstvo i koliko je od velikog značaja Srbija za regionalni mir i stabilnost.

 

"Znam koliko je Vučić zabrinut za ljude u Srbiji i za regionalnu stabilnost i da pokazuje hrabrost i vođstvo, koji su potrebni, za šta imam samo pohvale", rekao je tada Džonson na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Vučićem.

Republikanski senator je, međutim, istakao i da se nada da će, kako je rekao, "građani Srbije shvatiti da njihova ekonomska bezbednost i prosperitet leži uz zapadne demokratije i tržišnu privredu".

 

"Mislim da predsednik SAD Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens misle isto kao i ja da je na nama budućnost, koja je divna i koja će se desiti ako donosimo dobvre odluke. Čeka nas bezbedan i prosperitetan svet u kojem je od ključnog značaja Vučić", poručio je Džonson.

 

On je istakao da je došao u posetu Srbiji iako ima veoma gust raspored, zbog važnosti Srbije. Vučić i Džonson razgovaraće sutra u vili Mir, nakon čega će se obratiti medijima.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) "MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...